Bezoek onze showroom!
Plan een afspraak met één van onze ambachtsmannen.

Wat zijn de interieurtrends van 2022?

Wat zijn de interieurtrends van 2022?

De interieurtrends van 2022. En hoe wij dit bij Preferro zien.

Bij Preferro kijken we graag vooruit. Welke trends zien wij en trendwatchers ontstaan en zullen in 2022 en later, een rol spelen? En hoe kan jij deze trends toepassen in jouw woning? In deze blog nemen wij de belangrijkste interieurtrends van 2022 met je door. Daarnaast laten we je zien hoe wij, Preferro Metaaltechniek, deze interieurtrends toepassen op onze stalen deuren, trappen en metaal design. En hoe deze trends jou kunnen inspireren voor jouw interieur.  

Interieurtrends volgens experts

Trendwatcher Aafje Nijman en Anna Hutten van Inretail hebben samen onderzoek gedaan naar de huidige tijdgeest en hierin de vertaling gemaakt naar concrete trends in de woonbranche. De interieurtrends van 2022 zijn volgens hen: Fresh Start, Safe Haven, Traditional Sentiment en Transparent Remedy. In deze blog behandelen we deze trends in het kort. 

interieurtrends 2022

Interieurtrend in 2022: Een frisse start 

Na een hectische periode zijn we toe aan een frisse start. Bij de interieurtrend “Fresh start” gaan we opzoek naar een rustige basis met overzicht. Hier wordt als basiskleur wit gebruikt in combinatie met verschillende naturellen. 

Dit interieur vraagt om opgeruimde ruimtes met veel wit en frisse accenten zoals lichtblauw (de kleur van de lucht) en geel. Ook zijn duurzame accessoires en materialen zoals kurk, katoen en leer niet weg te denken bij deze trend. 

Daarnaast worden ruimtes flexibeler ingezet, zodat een ruimte gebruikt kan worden voor zowel thuiswerken, ontspannen als het ontvangen van bezoek. Een balans tussen werk en privé. Kies dus voor roomdividers zoals schuifdeuren. Zij maken een ruimte multifunctioneel en zorgen voor veel licht, overzicht en ruimte.

Interieurtrends 2022 witte schuifdeurInterieurtrend 2022 organisch wit

Interieurtrend in 2022: Safe Haven

Bij de interieurtrend Safe Haven staat het gevoel van veiligheid centraal. Het kleurenpallet van deze trend bestaat uit warme kleuren, zoals bruintinten in combinatie met roze (huidtinten). Meubels vormen een vloeiend geheel en bestaan uit ronde vormen met veel zachte en pluizige accessoires. 

Ook bij stalen (taats)deuren zien we steeds vaker een kleurenpallet ontstaan in warme bruintinten. Bekijk de eindeloze kleurmogelijkheden bij ons in de showroom. 

Mooie bruin en bronze tinten interieurtrends interieurtrends van 2022 Mooie bruin en bronze tinten voor stalen deuren interieurtrends van 2022


Interieurtrend in 2022: Transparent Remedy

We hebben behoefte aan ontspanning, creativiteit en luchtigheid. En dat zie je terug in de interieurtrend: Transparant Remedy. Een trend die geïnspireerd is op de transparantie van water en gel. 

Je ziet bij deze trend dan ook veel pasteltinten, neon en gekleurd glas terugkomen. Ook veel golvende watereffecten spelen een rol in deze trend. 

Bij Preferro zien wij dit voornamelijk terug in onze bijzondere trappen designs. Denk bijvoorbeeld aan de zwevende trap. Deze trap is subtiel en elegant doordat de treden lijken te zweven in de ruimte.

Neem contact op met onze ambachtsmannen voor de ongekende mogelijkheden van stalen trappen en taatsdeuren met gekleurd glas.

Zwevende treden trap preferro 


Interieurtrend in 2022: Traditional sentiment

De laatste trend volgens Inretail is Traditional Sentiment. Een interieur die vertrouwd aanvoelt met een eigentijds jasje. Een combinatie van nieuwe vormgeving met bijzondere vintage producten, die vaak strakker zijn gemaakt. De materialen zijn van hoge kwaliteit met een herkenbare en geruststellende uitstraling. 

Interieurtrends 2022 staal Creatieve vlakverdelingen stalen deuren interieurtrends van 2022


Welke trends zien wij bij onze klanten?

Bij Preferro werken we veel samen met top(interieur)architecten. Dé innovators wat betreft de laatste woontrends. Zij durven steeds vaker te kiezen voor andere coatkleuren, vlakverdelingen en verschillende soorten en kleuren glas. 

Prachtige stalen deuren met brons getint glas

Waar over het algemeen vaak voor ‘zwart’ werd gekozen (RAL 9004 of 9005), zien we steeds meer een verschuiving naar andere RAL kleuren, messing en kopervarianten voor onze stalen deuren.


Wees jezelf en gebruik je creativiteit

Wij helpen en inspireren je dan ook graag bij het creatieve keuzeproces van jouw stalen deur! Wees dus creatief en ga op jouw gevoel af. Want trends zijn soms maar voor even, terwijl jouw stijl jou dat juiste gevoel geeft en dát is het allerbelangrijkste! 

Heb jij advies nodig voor de juiste vlakverdeling, het type glas en de coatkleur?

Bij Preferro denken onze ambachtsmannen graag met je mee om jouw droomwoning te realiseren! Bezoek onze showroom en laat je verrassen door de ongekende mogelijkheden van Preferro.  

Interieurtrends van 2022 preferro

Terug naar Blog