Bezoek onze showroom!
Plan een afspraak met één van onze ambachtsmannen.

Wat is een taatsdeur?

Wat is een taatsdeur?

Q&A: Wat is een taatsdeur?

Een taatsdeur is een deur die aan de onderzijde en bovenzijde scharniert in plaats van aan de zijkant in het kozijn. Deze deur wordt in het plafond en de vloer gemonteerd, doordat hij niet in een kozijn valt, is een kozijn is dus niet meer nodig! Dit zorgt voor een stijlvolle maar stoere look met prachtige strakke lijnen. Daarnaast straalt het rust uit in je woning.

Een taatsdeur draait om zijn verticale as en kan je zowel van binnen als naar buiten openen. Je hoeft dus niet meer tegen een dichte deur aan te lopen! Dit mechanisme wordt ook wel een taatsdeursysteem (of gewoon: taats) genoemd.

Een taatsdeur bestaat uit een (stalen) deur, het taatssysteem, een vloerplaat, een plafondplaat en een bovenspeun. Bij de taatsdeuren van Preferro wordt meestal de as iets van de zijkant geplaatst, zodat de deur op een unieke wijze kan pivoteren. Maar het is zelfs mogelijk om het taatsysteem op elk gewenste positie te plaatsen in de deur.

Vraag naar de ongekende mogelijkheden van een taatsdeur, door contact op te nemen met één van onze ambachtsmannen.

 

stalen taatsdeuren in woning

Taatsdeuren toegepast in een prachtige woning

 

Wat is een taatsdeur systeem?

Bij Preferro kiezen we voor een taatsdeursysteem van FritsJurgens, omdat dit systeem eindeloze mogelijkheden biedt. Daarnaast zijn deze systemen bijna onzichtbaar doordat we ze prachtig kunnen verwerken in de deur. Dit zorgt voor een minimalistische uitstraling en geeft je interieur extra stijl.

taatssysteem in een stalen deur

Taatsdeur met taatssysteem

 

 

Wat zijn de voordelen van een taatsdeur?

Nu je weet wat een taatsdeur is, vraag je je wellicht af of een taatsdeur bij jouw woning past. Daarom nemen we je mee in enkele voordelen van een prachtige stalen taatsdeur:

  • Er komt veel natuurlijk licht binnen als je kiest voor een stalen taatsdeur met veel glas en/of zijlichten.
  • Geen zware kozijnen nodig voor de montage.
  • Een stalen taatsdeur ziet er altijd strak uit.
  • Kies voor een taatsdeur met sluitzekerheid zodat de deur altijd dicht is en je bespaart op stookkosten!
  • Taatsdeuren sluiten met soft-close waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je vingers er snel tussen komen.
  • Betrek verschillende ruimtes bij elkaar met een stalen taatsdeur. Zo wordt je woning meer één geheel!
  • Bij een taatsdeur kan je de sluitsnelheid en openingsdemping instellen.
  • Een taatsdeur is een prachtige eyecatcher in jouw woning!

 

Hoe installeer je een taatsdeur?

Wij integreren de scharnieren in de stalen deur, zodat we op locatie alleen maar de deur hoeven te plaatsen. De stalen taatsdeur wordt op maat geplaatst in de vloer- en de plafondplaten. De plaatsing van deze platen wordt vooraf berekend. Daarna wordt de deur op de juiste plaats getild. Het plaatsen van een taatsdeur is op locatie dan ook vaak zo gebeurd.

 

Welke taatsdeuren zijn er?

Taatsdeuren zijn mogelijk in (bijna) alle soorten en maten. Ze kunnen groot, hoog, klein, smal, breed, licht of zwaar zijn. Bij Preferro maken we de mooiste taatsdeuren van staal. Zoals dubbele taatsdeuren, enkele taatsdeuren voor zowel binnen als buiten. Laat je inspireren door onze projecten!

 

Een taatsdeur iets voor jou?

Is ons antwoord op jouw vraag: “Wat is een taatsdeur?” beantwoord? Mooi! Wellicht is een taatsdeur wel iets voor jouw woning of wil je meer weten over de ongekende mogelijkheden van de taatsdeuren van Preferro. Neem dan gerust contact met ons op via ons aanvraagformulier of bel ons op: 0413 213 606 !

 

Dubbele taatsdeuren

Dubbele taatsdeuren

 

Terug naar Blog